Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çok kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.
Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.
Normal şartlarda, bireyler genellikle ilk aşamada dış gebeliğin belirtilerini fark etmeyebilirler. Bazı ektopik gebelik vakalarında, kadınlar adet görmeme, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi hamileliğin erken belirtilerine veya semptomlarına sahip olabilirler.
Metotreksat maddesi enjeksiyon yardımı ile verilir ve gebelik dokusundaki büyümeyi engelleyerek durdurur ve ardından düşük oluşmasını sağlayarak gebelik sonlanır.
Sitemizde bulunan makalelerin Helloç biri doktor tavsiyesi değildir. Konuların uygulanması veya kullanılması kişinin kendi sorumluluğundadır, oluşabilecek problemlerden dolayı Mavi Kadın World-wide-web sitesi sorumlu tutulamaz.
Dış gebelik kaç günde sonlanır? Dış gebeliğin ne kadar süreceği tamamen kişinin sağlık durumuna ve tedaviye yanıtına bağlıdır. Ancak genellikle 6-16 hafta arasında sonlanır.
Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı advertımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.
Cinsel partner sayısını sınırlamak ve seks sırasında prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye propertyımcı olur ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltabilir.
Halsizlik ve Yorgunluk: Erken gebelik yorgunluğuna neyin neden olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak progesteron hormonu seviyelerinin hızla artması uykululuk halinize katkıda bulunur. Tabii ki, sabah rahatsızlığı ve gece sık sık idrara çıkma zorunluluğu da buna eklenebilir.
Dış gebelik durumlarında embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesi mümkün olmadığından dış gebelik belirtisi nedir kalp atışı olmayacaktır.
İnfertilite riski: Dış gebelik, fallop tüplerinde hasara neden olabilir ve bu da infertilite riskini artırabilir. Dış gebelik geçiren kadınlar, gelecekteki gebeliklerinde komplikasyonlarla karşılaşma olasılığına dikkat etmelidir.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.
Tüplerin bağlanması olarak bilinen tüp ligasyonu işlemi de kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olmasına rağMales ektopik gebelik riskini artırabilir.
Dış gebeliğin nedenleri ve gelecekte dış gebeliğe neden olabilecek hangi risk faktörlerine sahip olunabileceği konusunda bir sağlık uzmanıyla konuşmak önemlidir.